inzending van Esther Mauriks

Somderdelen-kl

Vaak wanneer een kopje, vaas of bord stukvalt, verliest het haar waarde en schoonheid. Mijn idee is om alle scherven samen te brengen op een muur, geïnspireerd op Gaudi. Niet alleen vormen al die, op het eerste gezicht betekenisloze, losse scherven tezamen een prachtige mozaïekmuur; ook zal het de gesprekken op gang brengen tussen bewoners en voorbijgangers.

Misschien zijn er zelfs bewoners die willen meehelpen aan het vervaardigen van de mozaïekmuur. Dat leidt niet alleen tot nog meer verhalen, maar ook tot een verhoogde mate van betrokkenheid en sociale integratie in de wijk.

Juryrapport

Dit idee brengt fleurigheid in de wijk, en als alle buurtbewoners gezamenlijk het theeservies kapot gooien en daarna gezamenlijk op een lelijke muur plakken heeft dit idee ook nog een sociaal en gezellig karakter.

initiatiefnemers

bd-architectuurbreijncultuurherberg arcadishotel-blanclab

kus

Met een veegje 'lippenstift' maken we, met creativiteit en innovatiekracht, een minder fraai stuk van de stad tijdelijk een beetje mooier. Zoveel plekken, zoveel kansen. Kansen om te tonen hoe je een plek – tijdelijk – aangenamer kunt maken.