inzending van Kodjo Kouwenhoven

Ontmoetingsboom-kl

We maken een kunstmatige natuur waarin voor iedereen wat te beleven valt. De hoofdact is weggelegd voor "De Ontmoetingsboom" omringd door een weideboeket.

Bij de boom komen mensen, dieren en planten samen. Mensen ontmoeten elkaar op het bankje en ontdekken samen wat er allemaal in de boom te zien is. Her en der zijn muisjes, eekhoorntjes en kaboutertjes verstopt. Kun jij ze vinden?

Tegen de stam groeit klimop en in de boom broeden vogeltjes in vrolijke huisjes. Verder vind je nog wat lampionnetjes, ze hangen in de takken. Overdag laden ze zich op met zonne-energie, ‘s avonds geven ze zachtjes licht.
Je kunt niet in de boom klimmen. Hij is namelijk gemaakt van plaatstaal en dat biedt te weinig houvast. Katten kunnen dus ook niet bij de vogeltjes komen.
Deze ontmoetingsboom wortelt niet en past dus ideaal op een plek waar de grond vol zit met kabels. Om de boom zaaien we een mix van gras en bloemen zodat er een leuk parkje ontstaat.

Juryrapport

Een mooie vormgeving, opvallend maar tegelijkertijd opgaand in de omgeving. Makkelijk in te zetten op plekken die snel Lippenstift nodig hebben. Gezellig en sociaal.

initiatiefnemers

bd-architectuurbreijncultuurherberg arcadishotel-blanclab

kus

Met een veegje 'lippenstift' maken we, met creativiteit en innovatiekracht, een minder fraai stuk van de stad tijdelijk een beetje mooier. Zoveel plekken, zoveel kansen. Kansen om te tonen hoe je een plek – tijdelijk – aangenamer kunt maken.