Jeroen Helder en Servie Boetzkes

Lichtwolk-kl

De lichtwolk zet de fabriek weer figuratief in werking. De schoorsteen rookt niet meer als weleer maar het object straalt licht uit die de schoorsteen zijn iconische kracht bij avond benadrukt.
Het Coberco-terrein is gekozen omdat het één van de meest pijnlijke locaties is in Arnhem die stil ligt door de stagnerende economie.

De energie voor de lichtwolk kan voorzien worden door een klein zonnepaneel, dat ook los van het netwerk kan werken en autonoom de energie kan leveren. Zo kan de energie overdag worden opgeslagen en in de avond en nacht worden gebruikt om de wolk op te laten lichten. De lichtwolk bundelt hiermee het creatieve en het duurzame van de stad Arnhem.

Juryrapport

De schoorsteen van Coberco is weer in gebruik! Op een milieuvriendelijke manier komt er rook uit de schoorsteen. Vooral s’avonds van ver af te zien. Dit idee wordt opgenomen in de skyline van Arnhem.

initiatiefnemers

bd-architectuurbreijncultuurherberg arcadishotel-blanclab

kus

Met een veegje 'lippenstift' maken we, met creativiteit en innovatiekracht, een minder fraai stuk van de stad tijdelijk een beetje mooier. Zoveel plekken, zoveel kansen. Kansen om te tonen hoe je een plek – tijdelijk – aangenamer kunt maken.