inzending van De grasveldploeg – Dr. Willemdreessingel/muziekbuurt

WonderfullWorld-kl

Het terrein aan de Dr. Willem Dreessingel ligt al jaren braak. Het is momenteel in gebruik als voetbalveld èn hondenuitlaatstrook. Geen ideale combinatie!
Jong en oud werken samen aan een betere buurt. Begin dit jaar raken overlastveroorzakers en overlasthebbenden met elkaar in gesprek. Ze ontmoeten elkaar op het braakliggende terrein. Stoel en kopje mee, bij toerbeurt neemt iemand koffie mee. Na een aantal ‘sessies’ ligt er een plan:

  • In het midden een voetbalveld met een veelkleurige (net zoals de bewoners) haag er omheen
  • Voetballende jeugd binnen, honden buiten de haag
  • Twee doelpalen in de vorm van totempalen waarin de “muziek” van de wijk is verwerkt
  • Onder de haag een aarden wal (20 cm)
  • Als het gaat vriezen kan binnen de haag een ijsbaan worden gemaakt (zie brandkraan!) waarop de hele buurt kan schaatsen

Juryrapport

De combinatie van voetballende kinderen, hondenbezitters (!), een brandkraan en een groot veld, levert op een verrassende manier een plek op waar iedereen uit de kleurrijke muziekbuurt zich welkom kan voelen.

initiatiefnemers

bd-architectuurbreijncultuurherberg arcadishotel-blanclab

kus

Met een veegje 'lippenstift' maken we, met creativiteit en innovatiekracht, een minder fraai stuk van de stad tijdelijk een beetje mooier. Zoveel plekken, zoveel kansen. Kansen om te tonen hoe je een plek – tijdelijk – aangenamer kunt maken.