inzending van Eveliene ter Braake

HelemaalSociaal-kl

Vanwege alle social media verwateren echte contacten en maken deze plaats voor oppervlakkige contacten. Persoonlijke gesprekken vinden steeds minder plaats omdat alles via social media gedeeld wordt en men veel vluchtiger leeft. Het begroeten van mensen op straat wordt zelfs als vreemd bevonden. Doel van dit project is dan ook social media écht sociaal te maken en te verpersoonlijken. Er is gekozen voor Schuytgraaf omdat in deze wijk veel tweeverdieners met gezinnen wonen die van-wege de waan van alledag eigenlijk geen tijd meer nemen om eens te gaan zitten en een praatje te maken met de mensen om hen heen.

Juryrapport

De door de iconen van de sociale media op een letterlijke manier uit hun verband te halen ontstaat er een vervreemdend effect; een analoge ontmoetingsplaats.

initiatiefnemers

bd-architectuurbreijncultuurherberg arcadishotel-blanclab

kus

Met een veegje 'lippenstift' maken we, met creativiteit en innovatiekracht, een minder fraai stuk van de stad tijdelijk een beetje mooier. Zoveel plekken, zoveel kansen. Kansen om te tonen hoe je een plek – tijdelijk – aangenamer kunt maken.