boom met kinderen

Nieuwe locatie voor ontmoetingsboom
De meeste bewoners van Schuytgraaf kennen de ‘Even helemaal sociaal boom’ wel. Deze boom staat op ons tijdelijke winkelcentrum. Omdat binnenkort het nieuwe winkelcentrum geopend wordt, maakt het tijdelijke winkelcentrum plaats voor het park Nevelveld. En zoeken we een nieuwe plaats voor de ontmoetingsboom.
Lippenstift voor de stad
Deze boom maakt onderdeel uit van het project Lippenstift voor de stad. Met een veegje 'lippenstift', met creativiteit en innovatiekracht, maak je een minder fraai stuk van de stad tijdelijk een beetje mooier.
Even helemaal sociaal ( Idee van Eveliene ter Braake )
Het idee achter de boom gaat over het ontmoeten van mens, dier en plant. Daarom zitten er in de boom ‘apples’ ‘likes’ ‘twitterbirds’ en destijds was een msn poppetje nog een herkenbaar pictogram. In een tijd waar we versmolten zijn met onze mobiele telefoon en elkaar de hele dag door ontmoeten op social media, wilden de makers van dit kunstwerk weer echte ontmoeting stimuleren.
Pokemon
Het doel van de makers is bereikt. Wijkbewoners kennen de boom en hebben zelfs op Facebook gevraagd naar wat er met de boom gaat gebeuren. Ook is de boom populair bij de Pokemon fans. De boom is namelijk een locatie (Pokestop) in het spel PokemonGo waar spelers zichzelf kunnen opladen om weer verder te spelen.
Nieuwe locatie
De gemeente wil de boom verplaatsen zodat de huidige locatie veranderd kan worden in een park. Daarom zijn de initiatiefnemers van Lippenstift voor de stad op zoek naar een nieuwe locatie voor de ‘Even helemaal sociaalboom’. Wie heeft er een goed idee waar hij goed tot zijn recht komt? Mail je idee, uiterlijk 20 mei 2017 met locatie (een foto mag) naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. En voorkom dat hij in het depot verdwijnt.

099ontmoetingsboom klein

Nik, Kodjo en Hans na gedane arbeid is het........

052061

De Groene Vingers, een hoveniersbedrijf, plant normaal gesproken levende bomen en planten. Op deze koude gure dag maken zij een uitzondering.

029008

De fundering  vraagt om preciesie werk.

initiatiefnemers

bd-architectuurbreijncultuurherberg arcadishotel-blanclab

kus

Met een veegje 'lippenstift' maken we, met creativiteit en innovatiekracht, een minder fraai stuk van de stad tijdelijk een beetje mooier. Zoveel plekken, zoveel kansen. Kansen om te tonen hoe je een plek – tijdelijk – aangenamer kunt maken.